Artisten och låtskrivaren Daydream Kelly släpper idag sin första singel. ”Traitor” är en mörk poplåt med djupa basgångar och atmosfäriska synthar. I denna intervju berättar Daydream Kelly mer om den nya låten och om vad som inspirerar henne.

”Traitor” är din första singel, när började du skriva och producera musik och hur kom det sig att låten fick bli debutsingeln?
– Jag har alltid sysslat med musik och har skrivit låtar sedan jag var liten. När jag började så var det alltid jag och gitarren, men efter ett tag kände jag att jag ville bredda mig och utforska andra sounds, och började därför intressera mig för musikproduktion. Jag började prodda 2018, men det var nog inte förrän 2020 som jag började experimentera mer och känna att jag hittade mitt eget uttryckssätt.

”Traitor” är den första låt jag gjort som jag har känt mig så här stolt över, och den har många av de element som jag tycker kännetecknar mitt sound: mycket stämmor, souliga ackord, synthar och en ganska emotionell text. 

Hur har samarbetet med producenten Kevin Hamring sett ut?
– Jag skrev låten, visade den för Kevin och sedan bestämde vi oss för att prodda upp låten tillsammans. Vi har suttit tillsammans och gjort allting, från produktion till val av instrument och mixning. Det har varit otroligt lärorikt för mig att samarbeta med Kevin, han har betytt mycket för låtens sound, instrument, atmosfär och för hela mixen. Vi har haft kul genom hela processen och det har varit ett väldigt spännande och kreativt arbete hela tiden. 

”Jag ser ”Traitor” som den första pusselbiten i ett långsiktigt projekt”

Du har inspirerats av fenomenet ASMR för att skapa ljudbilden, hur har ni implementerat det i låten?
– Vi har jobbat mycket med röster som rör sig, och själva lead-sången är torr och ligger väldigt nära. Låten har också texturer som bidrar till soundet och atmosfären, till exempel percussiva ljud som påminner om steg. 

Vad är din plan för 2021?
– Jag vill släppa mer musik! Jag ser ”Traitor” som den första pusselbiten i ett långsiktigt projekt och nu vill jag fortsätta bygga på det. Det finns planer redan nu på att släppa en andra singel innan sommaren men vi har inte satt ett exakt datum ännu. Sedan hoppas jag såklart på att kunna spela live när tiderna tillåter. Det hade varit en dröm! 

  • Låtskrivare: Klara Gunnarsson, Kevin Hamring
  • Producent: Klara Gunnarsson, Kevin Hamring

Skriven av: Emma Andersson