Wahwah tog sig ett litet samtal med Elise Elvira, artist och låtskrivare, som nyligen släppt singeln ”Director” med tillhörande musikvideo.

För de som inte känner till dig sedan innan, kan du berätta lite om dig och din musik?
Jag är artist och låtskrivare. Jag började släppa musik 2020 och jobbar just nu på min debut EP som kommer i slutet av sommaren. Jag älskar att uttrycka mig i skrift och sång och har haft turen att träffa fantastiska producenter som tillsammans med mig lyckats skapa en blandning av musikaliska referenser. Jag känner mig fortfarande väldigt sökande inom musiken och artisteriet vilket är en känsla som jag hoppas att jag kommer att känna i många år till. Min dröm är att få fortsätta jobba med folk som jag mår bra av samt att få ta musiken till livescener och skapa minnen tillsammans med de som lyssnar. 

Låten och videon känns så väl sammanhörande så det får en att fundera på vad som kom först? Var det från början ”bara” en låt, eller har det hela tiden varit tänkt att det skulle finnas en tillhörande video till låten?
Det var faktiskt bara en låt till en början! Jag skrev den tillsammans med låtskrivaren och producenten Isac Cederborg 2020. Jag kom sedan i kontakt med filmskaparen Sam Rock genom min vän Léo de Riedmatten och vi tre skapade den visuella visionen. En fun fact är att Sam och jag gick i samma klass i Schweiz som små och har återupptagit kontakten nu! Videon spelades in i Schweiz och det kändes verkligen som ett full circle moment. 

Du, filmskaparen och producenten berättar att ni i filmprojektet försöker förstå om det fria valet är en illusion. Varför ville ni undersöka detta?
Det är något som jag tänkt på mycket. Jag delade mina tankar med de andra och vi kom tillsammans fram till hur vi kunde gestalta det på ett underhållande sätt. Videon visar mig i olika roller på ett film-set och det är lite så jag känner att jag navigerar genom mitt egna liv. 

Vad kom ni fram till? Är det fria valet en illusion?
Vi kommer nog aldrig kunna komma fram till en sanning men hela det här projektet har lett till många intressanta samtal. På ett sätt tror jag inte det går att kontrollera någonting även om det ibland känns så. Jag tror dock att man kan påverka sina rutiner, vilka människor man omger sig med samt vad man vill utstråla för energi till andra. Men efter det tror jag bara på att släppa taget och våga lita på att ens vardag och levnadssätt kommer ta en dit en ska. Både på ett personligt plan samt karriärmässigt. Det kan vara en illusion, men jag kan finna lugn i att tänka på att om jag har goda intentioner och tänker positivt så kommer jag att få känna allt vad livet har att ge. 

Vad hoppas du att lyssnaren/tittaren ska ta med sig från din nya musik och video?
Jag hoppas att folk blir glada och påminda om att allt handlar om intention. Jag hoppas även att de känner sig uppmanade att vara sig själva, vad det nu innebär. Både personligen men också musikaliskt. Det är inte alltid lätt att våga lita på sin egen magkänsla, framförallt inte i en bransch där många vill att man följer trender och passar i en viss box. Jag vill visa att om man jobbar hårt för något man tror på så kommer andra tillslut våga lita på visionen. Därför är det så viktigt att hålla kvar vid sina mål och bara lita på att tiden kommer ta en dit man ska. 

Varför håller du på med musik?
Jag har alltid haft intresse för sång och lyrik. Jag flyttade runt mycket under min uppväxt och hittade ett lugn i poesi och musik. Jag såg det bara som en hobby fram till för 2-3 år sedan. Jag lärde mig grunderna inom produktion och började på den vägen spela in mina första låtar. Jag tror att musiken alltid kommer vara en del av mitt liv oavsett vad som händer. Jag är en känslig själ som haft turen att finna musiken som ett utlopp för mina känslor. 

Vad är roligast, och vad är svårast, med artisteri/musikskapande?
Det svåraste tycker jag är att våga lita på sig själv även de dagar då man känner sig vilse. Det är väldigt lätt hänt att lyssna på för många råd och åsikter i estetiska frågor där det egentligen inte finns några rätt eller fel. Det roligaste är alla människor jag fått träffa genom musiken. Det känns som att musik på olika sätt är det som gjort att jag har ett så färgglatt liv. Jag älskar att jobba med något som jag och de runt mig brinner för. 

Tack för grym låt, grym video och tänkvärda ord Elise Elvira! Lycka till med det fortsatta musicerandet!

  • Låtskrivare: Isac Cederborg, Elise Elvira

Skriven av: Karolina Nordman