Den mångsysslande artisten Nomi Bontegard, från Axvall i Skaraborg arbetar med det populära ungdomsspelet Star Stable som nu har fått en animerad serie. Serien ”Star Stable: Mistfall” är en internationell satsning där rösterna görs av etablerade skådespelare. Manuset är skrivet Emmy-belönade Alice Prodanou från Kanada. Förutom svenska Nomis medverkan hörs även YouTube-profilen Matilda Källström som en av rösterna i serien.

Här berättar Nomi själv om hennes musikkariärr, om hur det är att vara en game-artist och om framtida musiksläpp.

När började du skriva musik och musicera?

– Musiken har följt med mig sen jag var liten. Mina föräldrar är musiker och deras intresse smittade av sig på mig och resten av min familj. När jag var 13 år gammal så började det bli mer seriöst och jag fick skivkontrakts-erbjudanden hos olika musikbolag, men min mamma ansåg inte att jag var redo ännu. Det var ett så omfattande kontrakt så vi valde att vänta. Det var även i samma veva som min häst, Michigan gick bort och mitt liv tog en ganska stor vändning efter det.

Jag samarbetade med flera musikstudios och fick in den vanan tidigt i livet. Men jag är glad att vi väntade, eftersom man kan präglas så av sin omgivning om det börjar på fel sätt. Det är så viktigt att man är sann emot sig själv och gör den musik man vill göra. Branschen vill gärna forma en till det dem vill. Men jag tycker det viktigaste är att det är genuint och kommer ifrån hjärtat! Så att ens personlighet får lysa igenom sina verk! Jag tycker det märks om något är äkta eller tillgjort.

När skrevs låten “Fire” och hur såg processen ut? 

– Låten ”Fire” skrevs för 3 år sedan nu. Jag åkte ned till Skåne för att jobba med producenten Slowface (Albin Larsson). Jag hade innan skrivit melodin utan musik och sen skrev jag färdigt texten på hotellrummet i Skåne. Att refrängen blev ”Fire” och även namnet kom av en ren slump när vi satt och fifflade med låten!

Jag ville hitta ett ord som beskrev någonting ungt, och någonting som beskrev någonting gammalt, först handlade låten om en teddybjörn som gick och höll hand med en rock på en galje. Men jag ändrade det sen till flickan och trollet.

Vad betyder låten “Fire” för dig?

– ”Fire” handlar om den inre glöden och att kunna ta sig igenom livets prövningar när saker känns tungt. Under den perioden kände jag mig ganska splittrad inombords. När man växte upp kändes allting så enkelt och färgglatt. Men desto äldre och mer förståndig man blev, så insåg man att livet var ganska tufft, att man måste kämpa riktigt hårt för att nå sina drömmar och att få jobba med någonting man älskar.

Vad gör du när du inte skapar musik? 

Eftersom jag jobbar för Star Stable och skapar hästar på heltid så kan jag egentligen bara svara att hela mitt liv kretsar kring hästar, 3D, animation, musik och skapande just nu. Och det är min ultimata dröm, som jag kämpat för i år, dagar och nätter. Så det har verkligen varit värt det! Men när jag inte jobbar så ägnar jag mig åt att vara i stallet med min häst Runestone ”Rune”. Att få samla energi och kraft i stallet är det bästa sättet för mig att ladda och få inspiration till det kreativa!.

Hur gick det till när du blev en game artist för Star Stable och fick göra ledmotivet till den nya serien?

Jag hade redan flera år innan drömt om att få jobba på Star Stable och det var det företaget som fick mig att vilja utbilda mig till spelutvecklare hos Futuregames. Jag började spela spelet år 2012, jag läste alla böcker och var ett stort fan innan jag började min praktik hos Star Stable för ett år sedan.

Jag kommer aldrig glömma den första intervjun jag hade med Ullis Linder som är art director för Star Stable. Vi pratade massor om kreativitet och idéer. Då var det något som fick mig att tänka på ”Fire” och jag spelade upp lite musik för Ullis som i sin tur fick en rolig och spontan idé om att jag borde sjunga i spelet! Hon frågade om hon kunde skicka vidare musiken till Jimmy Wahlsteen, Head of Music för Star Stable.

När jag sedan blev en del av Star Stable familjen så hade jag ett möte med Jimmy och han hade exakt samma idé som Ullis. Han frågade om jag ville släppa musik för spelet och även bli en avatar i världen. Det var ett självklart ja från mig.

När musiken sedan fanns uppe i våra musikservrar så hittade Axel Bellinder låten ”Fire”. Han jobbar med musik för Star Stable och satte ihop musik för Mistfall serien bland annat. Han kontaktade mig och sa att han hade hört låten Fire och att den skulle passa så bra till den kommande serien Mistfall. Det var så allting började och sen fick låten bli ledmotivet för serien! 

Kan vi förvänta oss mer musik av dig under 2021?

Ja absolut! Redan i Februari så släpps min nästa singel tillsammans med Star Stable. Låten heter ”Now I Know” och skrevs till minne av Michigan. Låten handlar om någon man saknar och vill ha tillbaka, och att den man saknar kanske inte är så himla långt bort trots allt. Den låten ligger också väldigt varmt om hjärtat! Medan Fire handlar om den inre glöden, så handlar ”Now I Know” om förlust och att kämpa sig igenom det känslomässiga kriget inom sig när någon har gått bort. I avsnitt 3 av Star Stable’s ”Mistfall” som finns att se på YouTube, får man höra ett smakprov på låten.

Se serien här.

Skriven av: Emma Andersson