Stockholmsbaserad artist släpper känslosam video om ångest och isolering.

Artisten Viktor Ejwertz växte upp i en musikerfamilj på ön Tjörn norr om Göteborg och 2016 började han satsa mer helhjärtat på musiken efter att ha studerat teknik och till designingenjör. Nu har han släppt EPn ”Blommor i krukor” och skapat denna musikvideo till titelspåret. Musikvideon sysselsatte hela 18 personer.

Låten ”Blommor i krukor” är en stillsam gitarrbaserad låt med känslosam sång och stark text tillsammans med små bitar av andra instrument som dyker upp genom låten. Musikvideon speglar låtens budskap och bjuder även den på en stillsam och känslosam stämning.

Regissören Lin Laurin fick höra låten och älskade den. Vi började bolla idéer i början av året och jobbade stenhårt hela våren med att hitta rätt team och bolla angående manus. Vi kom fram till att vi ville göra en video med en genomtänkt berättelse som hade känslan av en kortfilm. Videon är starkt inspirerad av låttexten.

Lin och jag hade många samtal där vi diskuterade känslorna i låten, och Lin intervjuade mig om vad ursprunget till texten är. Detta blev grunden till manuset. Temat för videon blev klimatångest, isolering från omvärlden och att känslomässigt kastas mellan utopi och dystopi, berättar artisten om videon.

Manus & regi: Lin Laurin
Filmfotograf: Marco Padoan
Scenografi & kostymdesign: Petra Hjortsberg Möller
Klippare: Jakob Åsell
Linjeproducent: Michaelangelo De Serio
Exekutiv producent: Viktor Ejwertz
B-foto: Cristián Petit-Laurent

Ljusmästare: Michel Montiel
El-ass: Konrad Welinder
Grafik: Miriam Gullbring
Grading: Marco Padoan
Produktionsljud: Rebecca Bergcrantz
Ljudmix: Jonathan Wing
Catering: Iris Bergcrantz
Stillbildsfotograf: Gianluca La Bruna

  • Låtskrivare: Viktor Ejwertz
  • Producent: Viktor Ejwertz
  • Mix: Linn Fijal
  • Master: Björn Engelmann

Skriven av: Emma Andersson