Låtskrivaren släpper EP under eget soloprojekt.

Artisten och låtskrivaren Daniella Binyamin har under de senaste åren nått stora framgångar som låtskrivare och sångerska med bland annat en etta på US dance radio charts med Dillon Francis’s “Don’t let me let go” samt en låt på Lukas Grahams senaste skiva. Förra året släppte hon singeln ”Out of Fuel” som spelats flitigt på P3 och hyllats medier, bland annat Gaffa där hon blev nominerad till ”Årets uppstickare”.

Nu är Daniella tillbaka med en 6 låtar lång EP. Titelspåret ”Abba” öppnar EPn med en pigg produktion som kommer passa väl på vårens dansgolv. På EPn hittar vi även den tidigare nämnda singeln ”Out of Fuel”, den känslofyllda balladen ”Toothpaste Kisses” och indiepoppiga låten ”Grand Hotel” som bjuder på ett hoppfullt och välproducerat sound.

I låten ”Trying” kommer EPns tema fram fullt ut, temat som enligt artisten själv är efterskalvet av ett breakup. Skivan avslutas i samma sound med den avklädda låten ”All that’s Good” som startar med hjärtskärande pianotoner och mynnar ut i vackra körer, kraftfullt mixade trumpeter och gitarrer som hittar tillbaka till det hoppfulla soundet vi fick tidigare i ”Grand Hotel”.

Lead-spåret “Abba” är energirik men samtidigt sorglig, ett gråtdans-anthem att dansa till när man behöver få ut alla skitkänslor som tynger en. Den, och egentligen hela EP:n, handlar om att äga sina konstigheter istället för att gömma dom. Den andas hopp, sorg, frihet och en gnutta galenskap om vartannat och beskriver känslorna jag kände när jag skrev låten och resten av EP:n, berättar Daniella.

  • Låtskrivare: Daniella Binyamin, Oskar Nyman
  • Producenter: Daniella Binyamin, Oskar Nyman

Skriven av: Emma Andersson