Artist släpper ny singel tillsammans med onlinetjänst.

Artisten och låtskrivaren Rasmus Wimby debuterade 2020 med låten ”PAJJAD” under namnet Skoj och har sedan dess blivit väl omskriven genom sin musik och sina idéer. Tillsammans med låten ”DEN HELGEN (SÅ NICE)” släppte han en deepfake-musikvideo där den Nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un fick spela huvudrollen, och Skoj har även haft ett flertal livespelningar online i Virtual Reality då IR-trackers användes för att fånga hans rörelser och visa dom i realtid.

Med den nya singeln ”HAJJAR” släpper Skoj onlinetjänsten Ghosthjälpen.se där du som kund kan få hjälp med att ”ghosta” folk samt söka råd för att man har blivit ”ghostad”. ”HAJJAR” i sig själv är en explosiv elektronisk låt med lekfulla synthar som samsas med tunga basgångar och en atmosfärisk bakgrund. Skojs röst och skånska dialekt sticker ut och blir en stor del av ljudbilden, och han har helt klart hittat sitt eget sound.

Jag tror inte denna företeelse är något nytt, tänker att ”ghostning” är något som alltid funnits men nu när vi alla är så sammanbundna har det blivit upplyst. Därför vill jag utforska samtalsämnet och kanske få både mig själv och andra att bli mindre konflikträdda, berättar Skoj.

  • Låtskrivare: Rasmus Wimby