Duo släpper remix om midsommarångest.

Artisterna Skoj och Ängie har på separata håll två bubblande musikkarriärer och har tidigare spelat tillsammans live. Nu jobbar de på Ängies nya album som kommer senare i år och har nu släppt en remix av Skojs låt ”Den Helgen (Så Nice). I samband med släppet har duon uppmanat sina lyssnare att berätta om deras sommarfling och dessa berättelser kommer illustreras och animeras och släppas som små kortfilmer på diverse sociala medier under sommaren.

Singeln är en bjuder på somriga beats som påminner om lugna sommarnätter medan mjuka synthar fyller ut det lugna soundet. Skojs breda dialekt och mörka röst gifter sig fint med Ängies ljusa stämma och låten känns lågmäld och stor på samma gång. Allt detta gör den till månadens låt här på Wahwah i juni.

Det är som en uppföljare. Vi får nu liksom höra andra sidan av storyn. Låten handlar ju om en bitter sommarfing som rann ut i sanden. Tycker alltid att sånna kärlekslåtar känns så vinklade, så jag ville typ bli lite checkad på mitt narrativ. Ifrågasätta min egna story, berättar Rasmus Wimby, aka Skoj, om remixen.

  • Låtskrivare: Angelina Dehn, Rasmus Wimby
  • Producent: Rasmus Wimby

Skriven av: Emma Andersson