Atmosfärisk singel från kommande live session-album

Direkt de första tonerna av Villa Rivercats nya singel Lola når mina öron förflyttas jag till en annan plats. Det doftar äventyr och mystik. Man kan riktigt känna att det vilar en berättelse här. Enligt bandet är Lola en kärlekshistoria där kulissen är en bortglömd håla på landsbygden. Det är hembränt, gamla bilar och heta sommargator. ”En romantisk fantasi om att vara de enda två i världen som förstår varandra”. Och ja, Villa Rivercat, jag kunde inte ha beskrivit det bättre. Jag är där. Känner doften av bildäcksgummit bränna mot asfalten, andas in frihetskänslan där jag sitter på huven, redo för ett episkt sommaräventyr med min starcrossed lover, där allting rör sig i slow motion och nätterna är för evigt ljusa.

Soundet är atmosfäriskt och tidlöst. Det kunde lika gärna ha varit Woodstock och 1969. Det faktum att det är här och nu, 2022, kan inte göra mig gladare. Kan jag alltså få uppleva den här själfulla musiken här och nu? Det verkar faktiskt så.

Lola är Villa Rivercats första singel från det kommande livealbumet ”Live at Sunnanhed” som precis som titeln avslöjar spelades in live under ett fyra dagar långt residens vid ”Hello Sunnanhed”, en ombyggd lada utanför Rättvik. Under vår och sommar 2022 kommer 5 singlar och ett album släppas, och jag ser verkligen fram emot att höra mer. Som en som själv har haft äran att besöka platsen, är jag inte det minsta förvånad över att det skapats magi där. Villa Rivercat och Sunnanhed är en match made in heaven. Tillsammans har dom skapat en singeln som andas närvaro på ett sätt som jag sällan hör i dagens musik.

Det här är en låt att färdas med, en låt att fly in i, en låt att bära med sig inför årets sommardrömmar. Kanske blir det lika vackert som i låten? Vi kan väl hoppas?  • Producent: Niklas Lock
  • Låtskrivare: Villa Rivercat

Skriven av: Karolina Nordman