Erfaren musiker släpper eget album.

Musikern och låtskrivaren Mattias Areskog har i 25 år skrivit och spelat med väletablerade artister, spelat i band och vunnit musikpriser. Han har turnerat med bland andra Marit Bergman och Anna Ternheim samt producerat skivor tillsammans med Mattias Hellberg. Nu har han släppt albumet ”Bashjärta” under sitt egna namn.

Jag avskyr att stå i centrum och är egentligen livrädd för att öppna munnen inför folk. Men de här låtarna var så personliga att jag kände mig tvungen att sjunga dem själv, säger musikern om låtarna.

Skivan öppnas av mörka toner och mjuka stränginstrument i ”Hej mörker gamle vän” som sätter tonen för detta singer/songwriter album. Låtarna fortsätter med djup sång och välproducerade gitarrer som tillsammans skapar känslosamma ljudbilder.

I flera av låtarna, som ”Livet som det är” och ”Mardröm och verklighet” bjuds vi på intressanta inspel av blåsinstrument som kornett och saxofon. Rytmiken i ”Jagad av en dröm” sticker ut från de andra låtarna och den pianobaserade ”Vänd dig aldrig om” avslutar albumet med storslagna stråkar och storslagen stämsång.

Eftersom texterna är ganska mörka ville jag bygga en ljudvärld som kändes mjuk, drömsk och lätt som bomull, berättar Mattias Areskog.

  • Låtskrivare: Mattias Areskog
  • Producent: Mattias Areskog
  • Studiomusiker: Anna Asp, Matilda Johansson, Agnes Areskog, Erika Rosén, Markus Bergkvist, Mattias Areskog
  • Master: Håkan Åkesson

Skriven av: Emma Andersson