Världscyklisten Joel Burman släpper singel tillägnad bortgångne träningskamraten Vilgot Lindh.

Joel Burman är elitcyklisten som gjort sig ett namn både i den absoluta världstoppen av världscupen i mountainbike samt på den svenska popscenen. Nu är han aktuell med den nya singeln ”Fåglar”. En för Joel enormt känslostark
låt tillägnad sin bästa vän och träningskompis Vilgot Lindh som tragiskt gick bort i höstas.


”Fåglar” är Joel Burmans hittills femte singel. I sin musikaliska karriär har han tidigare arbetat
tillsammans med Mats Björke från Mando Diao men har nu hittat ett nytt sound tillsammans med producenten Johan Hjelm. Ett sound som direkt för tankarna till Broder Daniel och Hurula. Låten skrevs efter att Joels bästa vän och träningskompis Vilgot Lindh tragiskt gick bort i oktober förra året, endast 22 år gammal. Joel och Vilgot har tillsammans radat upp framgångar internationellt och genomförde under flera år sin träning gemensamt på hemmaplan i Borlänge.

Vilgots plötsliga bortgång är fortfarande helt obegriplig att ta in. Det har varit en tuff tid efter Vilgots bortgång. Men musiken har fungerat som en ventil för att få utlopp för min sorg. Låten ”Fåglar” är till honom, säger Joel.

”Fåglar” bjuder på välproducerade, rockiga trummor som gifter sig väl med kraftfulla gitarrer. Joels röst lyfter fram det starka ämnet i låten och gör ljudbilden komplett.


Skriven av: Emma Andersson