Softat sommarepos från Terra

Det är inte bara titeln på nya singeln från Terra som gör att man förknippar dem med ordet sällsynt. Att de beskrivs som normbrytande inom den svenska pop-rocksenen är fullständigt korrekt. Terra gör något eget och har du fortfarande aktivt låtit bli att lyssna borde du slänga bort dom hispterfasonerna direkt och bara trycka play på deras vackert stillsamma sommarepos ”Sällsynt”.

Singeln är först ut från höstens kommande EP och tar självsäkert plats med softa och smygande basgångar, försiktigt tuffande trummor och en ljudbild där man verkligen ger sång och text utrymme. Konstigt vore det annars, för både de personliga texterna och Karl Sundströms originella röst är något som verkligen utmärker Terras musik.

Soundet är mer nedtonat än det vi känner igen från t ex hiten ”Underbara saker kommer hända oss” och passar bandet väl. Det känns nära och ärligt. ”Sällsynt” är helt klart en låt att hålla i handen när något gått sönder. En låt om sorg och saknad enligt bandet själva.

Sångaren Karl Sundström berättar:
Sällsynt är en hyllning till alla Ingvar Oldsbergs där ute, som alltid möter dig i dörren med ett leende på läpparna. De som offrar en bit av sig själva för att alla ska må bra. De kanske inte är fläckfria, men let’s face it, utan dem går vi under. Det är på många sätt en ovanlig Terra-låt, vår ambition var att gifta Glen Campbell med Yo La Tengo och Christer Sjögren.

Det känns som det blev ett lyckat äktenskap. Om resten av höstens EP låter något så när som ”Sällsynt” har vi något riktigt fint att se fram emot. Det kommer vara ett bra sällskap när hösten och mörkret trillar in. Men det behöver vi inte tänka på nu. Bara slå på Sällsynt och njut.

Skriven av: Karolina Nordman