Substans anordnar showcase i Stockholm.

Projektet Substans startade med att skapa ett klädmärke bestående av merch med låttexter från bland andra Djurparken och Ambivalensen. Nu har de startat upp showcasekvällar på Hornhuset i Stockholm.

Vår vision är att bli lite utav ett showcase och en mötesplats för kvinnliga och icke-binära artister och kreatörer. Vi har haft två event på Hornhuset hittills. Från och med mars kommer vi att ha en stående kväll sista torsdagen varje månad, berättar Felicia Tranberg, en av grundarna till Substans.

Vår tanke, och så de tidigare kvällarna har sett ut är att vi har med två artister som kör live, två kreatörer som ställer ut/säljer sina saker. Ibland kommer vi även ha med en tatuerare samt att kvällen börjar med ett musikquiz. Ett härligt häng där alla kan mötas helt enkelt!

Bild från SUBSTANS X HORNHUSET 290922. Foto: Emma Löf

Senaste tillfället var 17 november, då underhölls publiken på Laika, Hornhuset av artisterna Zoe Lobos och Sabina, och konsten stod Stormkonst och Emma Löf Art för.

Vi tror starkt på detta koncept och fortsätter vi att köra detta kontinuerligt kommer det bara växa och växa. Vi vill att alla ska veta vart man hänger och umgås sista torsdagen varje månad. Vi letar även just nu en plats för att ha en 1-dagsfestival i sommar som vi vill fylla med dom artister/kreatörer som varit med på våra kvällar, meddelas Felicia Tranberg.

Nästa Substans-kväll är 30 mars. Då gästas Hornhuset av popartisterna Miriam och Nina Bring, samt konstnären Lunasol Creations. Klicka HÄR för att komma till evenemanget.

Skriven av: Emma Andersson