Låtskrivaren tillbaka med pulserande singel influerad av 2000-talet.

Adam Englund startade sin karriär som soloartisten Rymdpojken starkt förra året med duetter med framgångsrika artister som Myra Granberg och Viktor Leksell. Tidigare i år fick vi höra den känslosamma singeln ”Karlavagnen” med vackra organiska stråkar och mjuka pianon. Nu är han tillbaka med en ny, mer dansvänlig singel.

”Jag kan inte dansa” är en pulserande poplåt med drivande beats och svävande synthar. Produktionen påminner om musik från tidigt 2000-tal och de enkla melodierna och de dansanta kompet gör att denna låt kommer passa många olika personer på dansgolven. Rymdpojken berättar att han aldrig varit en nattklubbsperson, men att till och med han längtat efter att få gå ut och ful-dansa under pandemin.

Det var i den längtan som låten kom till. I ärlighetens namn fick jag även flashback till ungdomen och den totala ångest som kunde uppstå när man på skoldiskot skulle jobba upp nog med mod för att bjuda upp ens crush. När låten jobbades med i studion cirkulerade så vitt skilda influenser som Daddy DJ, Basshunter och Justin Bieber, berättar artisten.

  • Låtskrivare: Adam Englund, Marcus Svedin
  • Producent: Marcus Svedin